7-8 januari Negombo - vertrek Amsterdam

8 januari 2026 - Negombo, Sri Lanka

7 januari We werden om half 10 opgehaald. We namen afscheid van het personeel wat ons op het hart drukte vooral goede reviews te schrijven over het hotel en de staff. Aan hun heeft het zeker niet gelegen ze hebben zich erg voor ons uitgesloofd.

We reden langs de kust tot aan een plaats waar we boot safari zouden doen. We hadden weer een boot voor onszelf wat toch wel wat ongemakkelijk voelt. We voeren de lagune op om  vogels te spotten doch niet zoveel gezien helaas. We gingen naar een bassin waar visjes aan je voeten gaan knabbelen. Een heel vreemde gewaarwording alsof je prikkelende stroomstootjes krijgt. T kriebelde ook heel erg in t begin maar t went. (Zie video) Na deze schoonmaakbeurt voeren we langs de kleinste  tempel midden in de lagune. Vervolgens kregen we verderop op cinnamon island uitleg over waar kaneel vandaan komt. Een snel groeiend boompje waar van de blaadjes olie wordt gemaakt. De blaadjes worden gedroogd en geperst tot olie. Niet te gebruiken in eten. Daarna wordt de staak gekapt en schoongeschraapt. Dan door een soort mes gepeld waardoor je de bekende rol kaneel ziet ontstaan, dan nog in groen-gele vorm. Door het drogen wordt het bruin en heb je een lange rol kaneel. Voor de consumptie wordt het dan in mootjes gehakt. Bijzonder. Al het afval dient als compost. Na deze demonstratie kon je natuurlijk ook iets kopen. Op het water lag ook een huisje te dobberen waar we een glas mangroveappelsap aangeboden kregen. Veel te groot glas en t was niet vies maar ook niet echt lekker. Smaakte een beetje naar peer met suiker en had n typische nasmaak. Weggooien doe je niet dus even doorslikken dan maar. Toen weer terug naar de opstapplaats waar we in een restaurant konden lunchen.

De rest van de middag  doorgereden naar Negombo de plaats waar de reis ook gestart is. Daar onze koffers gedropt en nog even terug voor wat souvenirs die daar goedkoper zijn dan op t vliegveld. Ons laatste diner genuttigd in het hotel en vroeg naar bed. 4 uur opstaan half 5 weg.

Om half 8 ongeveer zou t vliegtuig vertrekken op 8 januari. Dat werd al iets later. Verder wat rondgelopen en ontbijtje en koffie voor we t vliegtuig ingingen voor het eerste stuk naar Istanbul. De vlucht duurde langer waardoor we de aansluiting nét misten. Eerst door security check dan helemaal naar de andere kant van het megagrote vliegveld. Vlucht moest omgeboekt. Uiteindelijk kwamen we om half 10 s'avonds pas aan. Lang wachten op koffers. Gelukkig waren ze meegekomen.

Lieve mensen het was weer een groot avontuur dit keer wat verder weg. Prachtig land, ontzettend lieve mensen, veel gezien en genoten.

Dank weer voor jullie reacties en gauw tot ziens.

1. Birgit:
    8 januari 2026
    Welkom terug! En nu wennen aan de kou…🤭
  2. Karine:
    9 januari 2026
    Welkom terug. En dankjewel voor je dagelijks verslag van jullie reis. Was leuk heel wat plaatsen te herkennen van mijn Sri Lanka reis een jaar geleden.
  3. Trudy:
    9 januari 2026
    Weer een mppie reis achter de rug. Nu nog even nagenieten maar.
  4. Judith:
    9 januari 2026
    Welkom thuis. Even bijkomen en weer wennen.
    Dank voor de verhalen, foto's en video's.
  5. Erna:
    9 januari 2026
    Rust uit en geniet na van alle indrukken.
  6. Willy:
    9 januari 2026
    Welkom thuis .Heb genoten van je verhalen
  7. Ilse:
    9 januari 2026
    Dat was een mooi avontuur.
    Groot temperatuurverschil voor jullie in Nederland. Mooie reisherinneringen in the pocket!
  8. Henk:
    9 januari 2026
    Welkom terug in Nederland, Hanneke.
    Het was weer heel bijzonder om de verhalen van je rondreis te lezen.
  9. Hermien:
    9 januari 2026
    Dankjewel Hanneke dat we deze bijzonder mooie reis samen hebben kunnen maken.
    Veel gezien, veel meegemaakt en veel samen gelachen.
    Nu weer wennen aan de kou brrr. Gelukkig nog een heel weekend om bij te komen.
  10. Tonny:
    13 januari 2026
    Dat was weer een mooie reis Hanneke!