Intermezzo Lectoure
21 juni 2025 - Lectoure, Frankrijk
Gisterenavond liep ik met al mijn was de deur uit en zo de sauna in. 7 uur s'avonds en 35 graden buiten- niet normaal.
Gauw naar de overkant de schaduw in maar dat helpt weinig. Onderweg naar de lavoir nog even boodschapjes in huis gehaald. Moet toch nog iets eten. T werd een tomatensalade met tonijn. Soepje vooraf en een yoghurtje toe. Meer hoefde ik ook niet. Water-heel veel water.
Er waren 5 wasmachines van verschillende kilo's was. Ik nam de kleinste en na even gepuzzeld te hebben hoe t werkt kwam er een man binnen die zijn was kwam ophalen. Toen bleek dat de betaalautomaat geen biljetten slikte en ik geen munten had kon hij me uit de brand helpen met munten van 1 en 2 euro en gaf ik hem mijn tientje. Kon ik gelukkig de was doen. 35 minuten moet genoeg zijn. Is alles weer fris. De machine centrifugeerde zo goed dat drogen niet nodig was. Kan ik nog uithangen in de badkamer.
Verder weinig bijzonders te melden. Binnengebleven en een Amerikaanse film in t frans geprobeerd te volgen. Valt niet mee maar met de beelden erbij gaat t. Slechte nacht gehad zoals denk ik iedereen. Vanmorgen naar de bakker op de hoek voor n ontbijt. Daarna wat internet en naar buiten nu het nog redelijk koel is. Lectoure is wel oud maar niet echt goed geconserveerd. Duidelijk verschil met andere plaatsen. Een halles des grains wat nu een evenementen locatie is geworden, een oud kasteel waarin nu brocante spullen te koop worden aangeboden. T kasteel zelf is dat ook maar niet te koop. Vervallen en niets meer aan doen lijkt t. De kathedraal waar ik tegenover mijn appartementje heb is ook een beetje te groot voor deze plaats
Al met al valt t wat tegen. Maar als klap op de vuurpijl heb ik een spa behandeling geboekt voor de middag. Voet en been massage en een hydrajetbad plus de mogelijkheid om de rest van de middag in of aan t zwembad binnen te hangen. Goed plan. Niks meer aan doen en zo geschiede.
Vóór ik daarheen ging alvast alles opgeruimd en ingepakt. Morgenochtend wil ik weer vroeg weg. Heb nog geen slaapplek maar op dit moment zijn er weinig pelerins. Ik wacht nog op antwoord van een gîte in Romieu. De dag erna heb ik er al 1 in Condom mijn laatste dag voor dit deel.
Trudy:21 juni 2025Lekkere rustdag zo. Hier hetzelfde zomerweer.
Tonny:21 juni 2025Wat een warmte om te lopen. Ik zou mij voelen zoals dat beeldje op het huis.
Zus Ellen:21 juni 2025Ik vind het hier met 30 graden al zo warm. Gelukkig voor jou even een rustdag.