Jaca
14-15 mei
Het verhaal geschreven gisteren maar is kennelijk ergens verdwenen dus even opnieuw.
De bus naar Jaca was 30 minuutjes. Daar doe ik anders 2 dagen over (30km). Te vroeg voor t hotel maar kon wel mijn rugzak kwijt. Het was koud dus mijn muts kon ik goed gebruiken. De citadel bekeken waar vroeger de soldaten zich verzamelden. Groot complex waar nu 2 musea over de militaire gevechts onderdelen zijn ondergebracht. Van wintertenue tot zomertenue en alle attributen. Schilderijen met veldslagen en foto reportages van meerdere oorlogen in de wereld. Erg interessant en zeer actueel.
Waar ik nog meer van onder de indruk was was het militaire miniaturen museum. 35000 tinnen figuurtjes die in vitrines allerlei veldslagen en oorlogen lieten zien. Van Egyptische farao's tot de oorlogen van nu. Zie foto's. Na dit intermezzo kon ik inchecken. Verder in Jaca niet veel meer gedaan om de volgende dag ook nog wat te kunnen doen.
15 mei
Ik had nieuwe doppen nodig voor mijn stokken en een pen. Dus op pad daarvoor. Het was behoorlijk koud. Ik kwam een intersport voorbij waar ik een super dun maar goede T-shirt met lange mouwen en extra sokken heb gescoord.Het T-shirt kon ik gelijk aanhoud en dat scheelde gelijk. Rest van de dag wat geslenterd en hier en daar wat gedronken. Wat eten gekocht voor de middag. S'middags hoorde ik ineens wat lawaai buiten toen ik in t hotel was. Bleek het een soort processie met mannen in kledij en stokken wat kennelijk hier erg belangrijk is. Ik heb niet kunnen ontdekken wat t precies was. Klein stukje op video. Later de Jacobus experience bezocht. Een soort museum.over t verhaal van jacobus en camino de Aragonés inclusief een 3d bril. Ook de kathedraal nog binnen geweest. Erg donker en ik vond t niet erg mooi.
S'avonds met Martine die ook in Jaca was ergens simpel gegeten en weer terug naar t hotel.
Tonny:16 mei 2026Indrukwekkende geschiedenis, daar loop je toch maar even langs. En groot gelijk om een stukje bus te nemen. Het wandelen moet wel leuk blijven. Je ziet al genoeg af.
Zus Ellen:16 mei 2026Apart die processie. Maar wel weer leuk om dat mee te maken.
Trudy:17 mei 2026Wat een mooie musea en ook prachtig weer zo te zien. Goed gekozen stop.