Relax dagje Le-Puy-en-Velay
20 mei 2025 - Le Puy-en-Velay, Frankrijk
Foto's op reislogger lukte niet omdat het heic bestanden waren. Inmiddels handmatig alles om moeten zetten want telefoon deed dit niet. Een aantal foto's staan alsnog op polarsteps maar nu ook hier.
Het weer vandaag begon matig-zwaar bewolkt. Maar na verloop van tijd begon het wat op te klaren. Het is erg rustig hier. De uitbater zei dat hij nog maar erg weinig reserveringen had wat niet normaal is in deze tijd van t jaar. Er lopen wel wat rugzakjes rond dus ik denk dat ik wel wat tegenkom.
Vandaag heb ik nu de klim gedaan op de lavazuil waar het kapelletje van Saint Michael de Aiguilhe staat. Die ik vorig jaar even liet liggen want ik kwam toch nog terug. Behoorlijke klim ja en niet eens gratis. Ook hier slaan ze weer een slaatje uit. Het Maria beeld wat aan de andere kant staat kijkt op mij neer vanuit mijn slaapkamer dus dat geloof ik wel. Leuke woordspeling😇
Je kunt haar ook " beklimmen" van binnenuit. Wat klinkt dat oneerbiedig zeg.🤭 Ook daar moet je voor betalen.
Maar ik heb behalve de kapel alleen nog het klooster bezocht of althans het deel wat je kunt bezoeken en wat aan de kathedraal zelf vastzit. De kathedraal is de hele dag te bezoeken en wel vrij toegankelijk.
Morgenochtend vroeg een pelgrims mis. Niet dat ik nu zo zwaar gelovig ben maar het schijnt erg de moeite waard te zijn om te beleven. Dus om half 7 ontbijt en 7 uur de mis die vanuit hier 5 minuutjes lopen is. Moet lukken.🙏

Knap van je. Is nog een heel eind. Hoop dat je er veel van kan genieten.
Ik volg nu ook Johan, die per fiets met tentje onderweg is naar Rome. Hij zit al in Italië. Begin juni weer thuis.
Wens jou veel plezier!
Veel succes! En genieten! Mei is echt fijne maand niet koud en toch ook niet te warm. Soms wel en lang licht! We zijn net terug van 10 dagen via Frangigena erg mooie tocht gemaakt en zo mooi weer. Heel stil op het platteland en ongelofelijk veel kerken gezien ook van binnen. Het lopen ging erg goed gemiddeld 19 km per dag. Dus te doen. Een keer 27 km !
Veel
Wandelplezier! Hanneke!