Cirauqui-Estella 14km
27 mei
Gisterenavond met een man of 12 gegeten overal vandaan. Salade en kikkererwtensoep en soort vla met kaneel toe. Je praat vnl met degene naast en tegenover je, een Française en een Amerikaan in mijn geval. Na t eten nog even op t terras gesproken met 2 Nederlanders, een Duitser en de Amerikaan over de camino en waarom je dat doet enzo. Tegen tienen gaat iedereen wel naar bed of ligt er al in. In mijn ruimte 3 behoorlijk luide snurkers waarvan 1 dame. Uiteindelijk toch in slaap gevallen tot ca 5 uur.
Een paar gasten gingen erg vroeg op pad en daar werd ik wakker van. Dus stond ik ook maar op rond half 6 en pakte mijn spullen bij elkaar en liep ermee de hal in zodat ik t daar kon gaan inpakken. Eerst snel een plens water over mijn kop en armen. S’morgens doe ik niet zo moeilijk. Het ontbijt to go bestond uit een broodje met kaas en ham, een pakje jus, een banaan en een muffin. Plus een muntje voor koffie of thee uit de automaat. Rond 7 uur weer op pad en om half 9 al bij t dorp Lorca na 5km en een koffiestop genomen. Wel 2. En iedereen die er langskwam deed dat ook en dat waren er best veel. De meesten al uit Puenta la Reina. De Amerikanen haal je er zo uit. Luidruchtig volk a la hun "leider". Aziaten die zich vaak helemaal bekleden met lappen voor t gezicht en hals, de benen met kousen tot de korte broek bedekt. T is geen gezicht. Warm water hoef ik niet meer mee te nemen want er zijn mogelijkheden zat langs de route nu. Wel veel koud water mee in deze hitte.
Ik zat aan tafel met een aardige taiwanese vrouw en hebben elkaar even gesproken zoals hoelang ben je al onderweg en loop je tot Santiago. Toen ik weer afscheid nam kreeg ik plots een zoen van haar, omdat ik je aardig vind zei ze. Kennelijk zie ik er uit om te zoenen want t is me al meer gebeurd😂
Na nog s 5km t dorp Villatuerta waar ik bij een schaduwrijke speeltuin zonder kinderen heerlijk even kon uitrusten. Beetje water, tomaatjes, banaan en een reep. Bezoek aan een kerk die voor de verandering wel open was. Er lag zelfs een stempel. De basis is vaak romaans dus simpel maar dan zetten ze er een groot lelijk altaar neer wat meestal vrij pompeus is naar mijn mening. Simpel is beter.
De volgende stop is mijn slaapplek in Estella en dat is bij de zusters Franciscanen. In een klooster. Ze hebben maar 5 kamers en ik heb er 1 kunnen reserveren. Weer s wat anders. Ik werd ontvangen door een zuster met stralende glimlach. Zij liet me buitenom het pand zien waar de slaapkamer was. Sober dus en je ziet niks van t klooster zelf jammer genoeg. De buitenkant wel. De kamers zijn netjes en voldoende en het is er rustig. Maar geen tuin ofzo helaas. Zo ie er was, was t toch te heet. Er is een keuken voor je eigen maaltijd en er ligt wat brood en fruit om te pakken.
Ik ging even wat boodschapjes doen om half 5. De temperatuur was 35 graden op dat moment zag ik en zo voelt het ook. Dus je hebt niet lust om de stad te gaan verkennen. Tegen half 8 mochten we even de kerk zelf in. Er zat een gesloten deur tussen het oude gebouw en waar de slaapplekken waren. 2 in het crème wit geklede zusters kwamen daar uit en lieten ons binnen. We waren met 3 vrouwen. Ze hadden een man bij zich die kennelijk het gebouw lieten zien. Wel begroeten ze ons met een stralende glimlach wat de zuster die mij ontving ook had. Een hemelse lach zeg maar. Kennelijk zijn zij hier wel op hun plek. Zij beoefenen de spiritualiteit van de Franciscanen in gebed en meditatie. Het klooster is in de15e eeuw gesticht door Beatrice da Silva. De kerk was verder niet bijzonder maar wel mooi opgeknapt. We mochten ook de kapel in waar ze de vesper bidden maar wisten niet waar dat was en durfden geen deuren te openen. Jammer. Toen maar weer teruggelopen. Weinig gezien van t klooster noch de zusters verder. Het klooster bij de monniken in Frankrijk had meer te bieden vond ik.
Vroeg gaan slapen. Morgen 22km voor de boeg.

Hopelijk wordt het niet te druk met al die mensen.
Wat leuk dat je aansluiting vindt bij de mede mamino's die je ook nog herhaaldelijk weer tegenkomt. Voelt minder alleen denk ik.
Ik loop in gedachten met je mee. Sterkte met de hitte. Kus en knuffel.